Makeup artist privat sau salon de machiaj pe timp de Covid?

Makeup in salon
Spread the love

Odata cu incalzirea timpului ne revine si cheful de viata si de petreceri si sarbatori fiindca, sa fim drepti, pana acum le-am cam amanat de teama de covid. Pentru noile ocazii care apar in viata noastra vrem sa aratam bine si sa beneficiem de serviciile unui salon de machiaj sau al unui makeup artist privat. Dar cum e mai bine sa procedam avand in vedere ca inca suntem in plina pandemie de covid-19?

Acum ca a venit primavara se deschid terasele. Restaurantele sunt deja deschise de ceva timp la capacitate redusa si am avut posibilitatea sa ne vedem cu prietenii si in alte circumstante decat clasicul parc sau ad-hoc la unul dintre noi acasa. Seara in oras, cina sau pur si simplu iesirea pentru ca doar sa bem ceva si sa socializam, incepe sa devina din ce in ce mai atragatoare si garderoba care a stat cuminte in dulap anul trecut isi doreste sa isi faca aparitia in public.

Daca inainte de corona virus totul era mult mai simplu, sunam si ne faceam o programare si machiajele si coafurile mergeau pe banda rulanta in saloane, acum intimitatea oferita de serviciile unui makeup artist independent incepe sa fie din ce in ce mai apreciata. De ce?

Un makeup artist independent isi rezerva timpul si spatiul doar pentru clientul respectiv. Machiajul se poate face atat in locatia makeup artistului cat si la client acasa. Spatiul unui makeup artist independent este aerisit si curatat inainte si dupa fiecare client. De asemenea, pensulele sunt curatate si dezinfecate inainte de a le folosi cu fiecare client. Produsele de machiaj sunt aplicate prin tehnici ce nu permit transferul agentilor patogeni de la o persoana la alta. Daca fardurile se aplica cu pensule care pe urma se spala, rimelul, rujul sau alte farduri lichide au de cele mai multe ori aplicatorul venit din fabrica. Este foarte important ca aceste produse sa nu se aplice cu aplicatorul lor, ci cu ajutorul pensulelor si tavitelor speciale care nu vor permite trecerea bacteriilor si virusilor de la o persoana la alta. Un makeup artist privat si asumat va respecta aceste reguli de igiena in aceste timpuri de pandemie si nu numai.

Si, daca vrem totusi sa ne bucuram de unul din saloanele preferate la care mergeam inainte, este bine pentru sanatatea noasta sa avem grija ca aceste reguli de igiena sa nu fie neglijate.

*Featured Photo: Models and makeup artists backstage at Copenhagen Fashion Week’s Spring 2021 season, held in August. Photo: Yuliya Christensen/Getty Images


Spread the love

Leave a Reply