Met Gala 2017: mai mult decat machiaj si rochii extravagante…

Katy Perry @ Met Gala 2017
Spread the love

Vedetele fac furori prin machiaj si rochii extravagante la Met Gala 2017. In fiecare an, prima zi de luni a lui mai aduce un eveniment monden foarte important pentru industria fashion: Met Gala. Aceasta nu este un eveniment doar pentru rochii si machiaj extravagant. Met Gala este in primul rand despre strangerea de fonduri pentru The Met – Muzeul Metropolitan de Arta din New York, muzeu care gazduieste acest bal. Gala Met deschide expozitia anuala de moda organizata de Institutul Costumelor din cadrul muzeului; dupa bal, expozitia ramane deschisa pentru vizitare cateva luni.

Gala Met este considerata unul din cele mai importante evenimente sociale din New York si unul din cele mai mari evenimente de strangere de fonduri din lume, fiind in acelasi timp si una din principale surse de finantare ale muzeului. La balul din 2016 s-au strans aproximativ $13.5 milioane de dolari, o cifra record in istoricul galei. Met Gala este cunoscuta si ca “Petrecerea Anului” sau “Oscarurile Coastei de Est” datorita numarului impresionant ale starurilor holywodiene, muzicienilor si designerilor fashion prezenti. Anna Wintour, editorul sef Vogue America si directorul artistic Condé Nast, compania media americana care detine revistele Vanity Fair, Vogue, The New Yorker, Wired si Architectural Digest, este presedintele Met Gala din 1995. Wintour supravegheaza atat comisia pentru strangerea fondurilor, cat si lista invitatilor.

In fiecare an exista o tematica in jurul caruia creatorii de moda isi concentreaza creativitatea. In 2017 conceptul ”Rei Kawakubo/Comme des Garçons: Art of the In-Between” a fost dedicat tinutelor futuriste ale creatoarei de moda de origine japoneza Rei Kawakubo. Este al doilea creator de moda caruia i s-a dedicat un eveniment Met Gala in intregime, primul fiind Yves Saint Laurent in 1983. Kawakubo este considerata a fi unul dintre cei mai influenti designeri ai secolului 20, acum si 21, fiindca refuza sa accepte regulile clasice care guverneaza moda, este inovatoare si continua sa aduca idei provocatoare despre ce inseamna frumusetea in identitate si gen.

Anul acesta vedetele s-au intrecut in culori excentrice si indraznete demne de admirat, atat in haine, cat si in machiaj si coafura. Rihanna, Selena Gomez, Lily Collins, Gigi Hadid, Katy Perry, Cara Delevingne si Kendall Jenner sunt doar cateva personalitati care sustin extravaganta evenimentului. Nici Serena Williams, impreuna cu logodnicul ei Alexis Ohanian, co-fondatorul Reddit, nu au lipsit de la petrecere. Va invit sa le vedeti, sa le analizati si sa decideti care va plac mai mult.


Spread the love

Leave a Reply